Binnen AppSaloon zijn we geregeld op zoek naar een nieuwe medewerker om het team te versterken. Tijdens onze zoektocht merken we dat het best moeilijk is om de juiste developer te vinden die aan de ene kant met passie bezig is met web- of app-development en aan de andere kant binnen het team past.

Syntra Limburg richt al enkele jaren opleidingen in voor webontwikkelaars en het is in dit kader dat ik de nieuwe lichting webontwikkelaars heb mogen toespreken. Elke opleiding is op een bepaalde manier toch nog een kunstmatige setting, dus nodigde Massimo me uit om een blik op de werking van een web- en app-bureau te geven.

Tijdens de interactieve presentatie werden er veel vragen gesteld, maar eentje wil ik er specifiek uitlichten:

“Wordt verwacht dat cursisten direct volledig productief inzetbaar zijn?”

Als je op een nieuwe job begint, zal er steeds een zekere inloopperiode nodig zijn. Een en ander wordt bepaald door je eigen ervaring en de noden van het team waarin je terechtkomt. Zo’n inloopperiode is niet het einde van je het leren en jezelf verbeteren.

Het is belangrijk dat je steeds op zoek gaat naar punten waar je jezelf op kan verbeteren, uiteraard zonder jezelf vanuit een te negatief standpunt te bekijken! Als je je even neerzet en een korte brainstormsessie houdt, dan ontdek je al snel een reeks onderwerpen waar je de nodige kennis over hebt, zinvol voor anderen om ook te weten. Eens je dit beseft, kan je op zoek gaan naar een manier om kennis te delen binnen je team.

In de praktijk

Om het allemaal iets concreter te maken, geef ik het voorbeeld hoe we dit aanpakken bij AppSaloon. We houden op wekelijkse basis de Knowledge Sharing. Iedere woensdagmiddag, na de lunchpauze, houdt 1 teamlid een korte (± 15 min) presentatie over een onderwerp dat hij/zij graag wilt delen met de rest van het team. Nadien is er, logischerwijs, een korte Q&A. Iedereen van het team houdt in zijn planning rekening met de Knowledge Sharing, zodat steeds de meeste teamleden aanwezig zijn.

De Knowledge Sharing is natuurlijk maar één van de vele mogelijkheden om je kennis uit te breiden. Er zijn ook cursussen, blogs, … . Voor ons is het een methodiek die meerdere voordelen heeft. Iedereen neemt actief deel door ook regelmatig een presentatie te doen en het creeërt een verbondenheid binnen het team.

Bijleren kan je natuurlijk ook doen door deel te nemen aan congressen , conferenties of meetups. De kennis en inspiratie die je daar opdoet, kan je ook altijd gebruiken als onderwerpen om te delen met je teamleden.

GIF with a rainbow to the braind
Bron: Giphy